Mina armar är som två röda korvar. Min näsa faller i bitar. Hudbitar. Mina ben är epilerade - aj. Mina öron är två par örhängen rikare - ja! En för tidig födelsedagspresent från kusinerna m. familj, gullerå!

Idag på klipporna solade jag inte bara, jag inspekterade människor. På andra sidan berget låg ett par. De var 20. Nä, 22 var de. De spelade musik högt och mamma blev upprörd. Ni vet sådär upprörd som bara mammor kan bli. Suckande och muttrande över dålig musiksmak. Själv höll jag nickande med, men inombords tyckte jag faktiskt de spelade rätt trevlig musik. Tomas Ledin och Oskar Linnros, jarrå. Iallafall, jag älskade killen. En sån där som kan bära upp gröna badbyxor utan att skämmas, en sån som ler åt en på bussen, en sån som hjälper gamla tanter över gatan, en sån som ser på Saw med kompisarna - men som egentligen föredrar Notting Hill hemma hos mamma, en sån som plockar blåbär i skogen med morfar, en sån som läser böcker i solnedgången och en sån som ger bort smycken i julklapp till de han tycker om.

Tjejen däremot. En sån som solar i spetsBH, en sån som sminkar sig när hon ska till affären, en sån som mäter status i profilbildslikes på fejjan, en sån som rynkar på näsan och viftar frenetiskt med händerna varje gång ett dopp i vattnet tas, en sån som röker, en sån som bär tajta klänningar i skogen, en sån som sätter på vattenkranen under kisseriet för att ingen ska höra ut, en sån som målar naglarna i fransk manikyr - fast bakvänt och en sån som inte skrattar till "Vänner".

De passade dock ihop, eftersom de var varandras plus och minus. Men det är så orättvist, eftersom jag också plockar blåbär och hjälper gamla tanter över gatan (det gör jag i och för sig inte, men jag brukar tänka på det iallafall). Nu ska jag sussa och sova bort hela morgondagen.

Hallå alla strandkrabbor, hur har ni det i solen/regnet/vinden/åskan? Här är det gött. Jag, mamma och mormor ligger på klipporna i solen och diskuterar marabous oslagbarhet, vattnets färg och middagens matval. Igår var familjen och kusinerna ute med båten på en ö och badade och solade. Dagen innan likaså. Västkusten alltså, wunderbarrrt! Nu ska jag hoppa i havet, hare!

Överallt! Har det bra dock, hejdå