Ååååkej officiellt höst imorgon. Tveeeek om jag känner mig mentalt redo på det, trots att jag burit halsduk sen sista augusti och allvarligt funderat på att ta på mig dunjackan kalla septembermorgnar. Nu kan jag inte längre skylla min lathet på att terminen knappt börjat, för let's face it, den är i full gång. Dessa tre veckor innan höstlovet ska jag kämpakämpa för sen får jag belöning med shopping, mys och SKOJhelg i min andra hemstad Göteborg!! LÄNKTAR JÄTTEJÄTTEMYKET.

Min syster stoor är på besök från Göteborg över helgen, så har umgåtts med min faamily sen sist. När familjen Sundqvist är samlad sjunger vi stämsång medan vi hackar tomater, skrattar åt pappas vifflighet (kom hem till mig så ska jag förklara det ordet), stirrar storögt på vår fantastiskt söta katt, lyssnar på storasystrarnas evighetstjat om smarta saker de lärt sig i skolan och är så svensvenssonsvenniga som bara vi kan. Brukar säga det till mamma, att vi är svenniga alltså, men då blir hon bara upprörd och ber mig definiera vad svennighet innebär.

Jo mamma, det är när hela familjen är samlad och äter stek med kantarellpaj samtidigt som vi diskuterar framtida barnbarnsnamn, sjunger "en gång i min ungdom.." (ständigt återkommande sång från sundqvistmunnar) med nya stämmor varje gång och kollar i fotoalbum från ditt och pappas bröllop. Men jag älskar att vara svennig om detta är definitionen, så jag tycker vi ger svennighet en positiv klang.